Dakreiniging Zeeland

Laat je huis weer stralen en voorkom hoge renovatiekosten met tijdige dakreiniging!

Demo aanvragen Contact

Waarom Dakreiniging?

Zeeland staat bekend om zijn unieke klimaat, met invloeden van de zee en wisselende weersomstandigheden. Deze omstandigheden kunnen leiden tot specifieke problemen voor daken, zoals zoutafzettingen en vochtigheid die de groei van algen en mossen bevorderen. Door de jaren heen zorgen erosie, algen, mossen en schimmels ervoor dat je dak langzaam verzwakt.  Mossen en Algen wortelen zich in de poriën van de dakpannen en kunnen zich uiteindelijk helemaal door de dakpannen heen werken. Hierdoor worden ze poreus en kunnen ze zelfs afbrokkelen op termijn, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor lekkages.

Het is daarom dus belangrijk om hier tijdig bij te zijn! Door goed en regelmatig je dak te laten reinigen ziet je huis er niet alleen weer zo goed als nieuw uit, maar voorkom je problemen en uiteindelijk hoge kosten. Naast standaard dakreiniging kun je het dak ook laten coaten of impregneren. Lees hieronder meer over de mogelijkheden!

De voordelen van Dakreiniging

  • Dak ziet er weer zo goed als nieuw uit
  • Voorkom mos, algen en schimmels
  • Voordeliger dan een nieuw dak of dakrenovatie
  • Verlenging van de levensduur van uw dak
  • Woningprijs gaat omhoog
Gratis Berekenen
dakreiniging dak en gevelspecialist 1

Hoe werkt Dakreiniging?

Algemene Dakreiniging

Om de dakpannen schoon te maken kijken we eerst naar de type dakpan en de eventuele opgelopen beschadigingen en vervuilingen alvorens we te werk gaan. Indien het dak erg veel vervuiling heeft behandelen we eerst met een reinigingsmiddel alvorens we met de echte schoonmaak beginnen.

Vervolgens is de meest gebruikte manier dakreiniging door middel van hoge druk en heet water. Dit zorgt ervoor dat het mos en de algen oplossen en wegspoelen. Dit is een milieuvriendelijk proces en bevat verder geen chemische middelen. Bovendien streven we ernaar om onze diensten betaalbaar en toegankelijk te houden voor alle woningeigenaren in Zeeland.

Na de algemene dakreiniging is het mogelijk om het dak te laten coaten of impregneren.

dak en gevelspecialist over ons bg 1

Dakcoating

Bij dakcoating wordden de dakpannen voorzien van een beschermende laag. Deze laag zorgt ervoor dat vuil zich lastiger kan hechten aan de dakpannen en beschermd ook extra tegen verschillende weersomstandigheden.

Daarnaast is het bij dakcoating zelfs mogelijk om een kleurtje toe te voegen. Hierdoor kun je je dak weer een compleet gloednieuwe uitstraling geven! Let wel op dat indien je dakcoating wilt laten doen dat het dak eerst goed gereinigd moet zijn met een algemene dakreiniging.

Impregneren

Een goedkoper alternatief voor dakcoating is het dak laten impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd. Hierbij wordt met een lagedruk pomp een waterafstotende vloeistof op de dakpannen aangebracht wat er voor zorgt dat water en vuil zich niet meer kan hechten aan de dakpannen. Hierdoor zijn je dakpannen weer een flinke tijd bestendig tegen mos, algen en ander vuil!

Vertel mij meer
dak en gevelspecialist hoe werkt het vrijblijvende offerte 1

Dakreiniging Voorbeelden

Waarom Dak en Gevelspecialist?

Passie voor Dakreiniging

Onze Dak & Gevelspecialisten hebben meer dan 8 jaar ervaring met daken in Zeeland en past bewezen methoden toe om je dak te reinigen en te beschermen. We maken gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen die effectief zijn tegen algen en mossen zonder schade aan te richten aan het milieu. Bovendien streven we ernaar om onze diensten betaalbaar en toegankelijk te houden voor alle woningeigenaren in Zeeland.

Kwaliteit & Resultaat

Wij zijn overtuigd dat je versteld zal staan van de resultaten en komen graag een keer bij je langs om een gratis demonstratie uit te voeren zodat je de resultaten zelf met eigen ogen kan bekijken. Uiteraard geheel vrijblijvend!

Gratis Berekenen
dak en gevelspecialist homepage illustration 2

Veelgestelde Vragen

Een dakreiniging zorgt ervoor dat de levensduur van je dak verlengd wordt en voorkomt hogere kosten op de lange termijn. Voorkomen is beter dan genezen 🙂

Dit hangt af van de conditie van het dak en het oppervlakte. Gemiddeld zijn we hier zo’n 3 à 4 uur mee bezig.

De kosten van dakreiniging hangt af van het oppervlak, het soort dakpan dat je gebruikt en uiteraard de staat van vervuiling. Gemiddeld zijn de kosten hiervoor zo’n €5,- tot €15,- per m². Voor een dakoppervlak van 50m² moet je gemiddeld denken aan zo’n €400,- (inclusief BTW).

We werken door heel Zeeland en directe plaatsen omstreken. Onze standplaats is Goes; en binnen een straal van 50km kunnen wij uw woonplaats bereiken. Dat betekent dat wij kunnen helpen in plaatsen als Middelburg, Vlissingen, Goes, Hulst, Tholen en nog veel meer.

Ook in de provincies Noord-Brabant (Bergen op Zoom, Roosendaal, etc.), Zuid-Holland (Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, etc.) en evt. België (West & Oost-Vlaanderen en Antwerpen) kunnen wij berijden.

Het laten coaten van dakpannen kost gemiddeld zo’n €10,- à €15,- per vierkante meter. De exacte prijs hangt af van het type dakpan en uiteraard het oppervlak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een demo of een gratis prijsberekening.

Impregneren is een voordeligere optie dan dakcoating. Hiervoor ben je gemiddeld zo’n €5,- tot €10,- per m² kwijt. Let op dat een dakreiniging altijd nodig is om impregneren goed te laten werken. Deze kosten komen hier dus nog bovenop.

Contact een dakreiniging specialist

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het reinigen van jouw dak in Zeeland? Of ben je benieuwd naar de exacte kosten voor jouw specifieke dakpan en dakoppervlak? Onze dakreinigers streven altijd naar de beste resultaten! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis demo aan.

Gratis Demonstratie Contact
MartijnDakreiniging Zeeland