Dakrenovatie

Een dak renovatie oftewel het grondig opknappen, herstellen, en verbouwen van je dak of overspanning houd in dat je oude overkapping verwijderd word en er een compleet nieuw dak voor terug in de plaats komt. Na het renoveren van je dak functioneert je overdekking beter en is de dak bescherming van je huis weer voor de komende decennia gegarandeerd.

Kosten berekenen Contact

Dakrenovatie laten uitvoeren

Stiekem weet je het wel, maar je hebt er lang niet aan toe willen geven. Toch moet je jouw dak renoveren. Wordt jouw renovatie te lang uitgesteld dan kan er steeds meer schade aan de rest van jouw dak ontstaan. Dit wil je absoluut voorkomen. Maar wanneer begin je aan het renoveren van je dak? Gebruik je een specialist of doe je het zelf?

Zitten er gaten in jouw dak die de isolatie beschadigen, of merk je dat jouw dakconstructie niet meer veilig is en je wilt dit oplossen? Dan is het renoveren van je dak vaak noodzakelijk. Voorkomen is immers beter dan genezen. Een renovatie van je dak betekent dat jouw huidige dak constructie wordt vervangen door een compleet nieuw dak.

Lees op deze pagina wat er allemaal bij komt kijken en wat er gebeuren moet. Of vraag bij ons geheel vrijblijvend een offerte aan en leer wat je nog meer kunt doen om je renovatie tot een succes te maken.

Gratis Offerte Aanvragen
dakreiniging dak en gevelspecialist 1

Waarom is een dakrenovatie nodig?

Dak lekkage voorkomen en/of verhelpen

Een dak krijgt in zijn leven veel te verduren. Harde windstoten, natte regenbuien, veel hete zonuren en de snijdende vrieskou slaan hun slag. Al deze factoren zorgen ervoor dat je dak in al één jaar best veel klappen krijgt en er na jaren scheuren in de bescherming kunnen ontstaan. Dit gaat vaak ongemerkt door maar uiteindelijk worden de symptomen voelbaar. De isolatie kan beschadigd raken. Er kan vocht in de muur lopen. Of de gehele constructie van je huis komt in gevaar met alle gevolgen van dien…

Bespaar kosten met een Dakrenovatie

Het oplossen van je isolatieproblemen zorgt al voor een veel lagere energierekening. Daarbij kiezen veel mensen er ook voor om dan gelijk ook zonneschermen te plaatsen tijdens jouw dakvernieuwing. Bij de bouw worden de schermen direct in het dak gezet zodat deze zowel als dakbedekking en als energie opwekkers kunnen worden gebruikt. Het plaatsen van zonneschermen is op deze manier nog voordeliger.

dakreiniging dak en gevelspecialist 1

Hoe werkt Dakrenovatie?

Stap 1) Planning van renovatie

Om een dak te renoveren controleren we allereerst of een dakrenovatie echt noodzakelijk is. Soms lijkt een renovatie nodig maar kan het probleem ook simpelweg gerepareerd worden. In de deze planningsfase kijken we naar het probleem en zoeken we daar de beste oplossing voor. Is er toch een renovatie nodig dan gaan we bekijken wat voor type dak het is, waar de risico’s liggen en hoe we op een efficiënte manier jouw oude dak makkelijk kunnen verwijderen.

Meerdere belangrijke vragen zullen we met je bespreken zoals:

 • Is er een bouwtechnicus nodig?
 • Welke materiaalkeuze heeft jouw voorkeur?
 • Kun je zonder bouwvergunning je dak vernieuwen?
Vertel mij meer
dakreiniging dak en gevelspecialist 1
dakreiniging dak en gevelspecialist 1

Stap 2) Materiaalkeuze

Een goed dak beschermt je tegen de elementen, maar het doet nog veel meer dan alleen dat. Het geeft je een gevoel van bescherming en is bepalend voor de totale uitstraling van je huis. In het beste scenario past je dak goed bij de omgeving en natuur, waardoor je huis nog mooier naar voren komt. Belangrijk hierbij zijn de kleur, de vorm, de keuze van materialen, en de bouwtechniek. Tegenwoordig zijn er veel opties zoals de traditionele dakpannen van leisteen, keramiek, of zelfs beton maar ook nieuwere uitvindingen zoals aluminium. Wij bespreken graag alle opties met jou. Lees hier meer over het kleureneffect op jouw huis.

Stap 3) De uitvoering

Nadat het plan zorgvuldig is gemaakt en alle keuzes zijn afgewogen maken wij een zorgvuldig plan voor jou om de dakrenovatie uit te voeren. Vervolgens nemen wij de verantwoordelijkheid voor de uitvoering volledig op ons zodat jij daar geen enkele zorg over hebt. De materialen, bouwtechnici en gereedschappen verzorgen wij geheel en binnen enkele dagen is jouw oude dak vervangen door een gloednieuw stevig dak.

Hoelang duurt jouw dakrenovatie?

Nadat jouw oude dak verwijderd is moet er tijdelijke bescherming tegen de weerselementen worden geplaatst. Vervolgens begint de bouw van het nieuwe dak. Deze moet uiteindelijk geplaatst worden waarbij ook rekening gehouden wordt met de constructie van het huis. Al met al duurt een dakrenovatie niet langer dan een paar dagen.

Vertel mij meer
dakreiniging dak en gevelspecialist 1

Wat kost het om mijn dak te laten renoveren?

Kosten van dakrenovatie

Wat de kosten van een dakrenovatie bepalen liggen aan verschillende factoren. De grootste invloed van de kosten komen de gehele omvang van een renovatieproject. Daarnaast is de huidige staat van het dak ook erg belangrijk. Ook is de dakvorm, helling, eventuele kapellen, schoorstenen, en ramen etc. erg belangrijk. Maar ook de ligging van het pand en de bouwplaats is bepalend.

Kom je in aanraking voor een subsidie?

Veel gemeentes geven subsidie aan mensen die dakrenovaties willen uitvoeren en daarbij op een groene manier het milieu willen helpen. Het verbeteren van de isolatie van jouw huis zorgt vaak voor lagere stookkosten en dat is dus beter voor ons milieu. Wij gaan na bij jouw gemeente of jij hier ook recht op hebt. De vergoeding kan zelfs oplopen tot wel 50% van het aankoopbedrag!
Lees hier meer over subsidie voor aanleg groene daken in jouw gemeente in Nederland.

Dekt de verzekering jouw renovatie?

Heeft je dak schade opgelopen door overmacht (bijv. Noodweer of een ongeluk)? Dan adviseren wij om eerst contact op te nemen met je verzekering. Er is een kans dat de gehele schade door de verzekering wordt gedekt. Dit hangt af van je polis en welke voorwaarden hiervoor vaststaan bij je verzekering. Ga bij je verzekering na of je hier recht op hebt.

Variabelen kosten dakrenovatie

Al met al kunnen de kosten van een dak herstel erg uiteenlopen tussen de 3.000 en 25.000 euro. Het is erg afhankelijk van de uit te voeren werkzaam heden voor jouw specifieke project. Denk aan de materiaalkeuze, kapellen, schoorstenen, planning, bouwwerkzaamheden etc. Vraag bij ons gratis een individuele offerte aan voor jouw uit te voeren dakrenovatie.

Voordelen van dakrenovatie

 • Dak ziet er weer fris en stevig uit
 • Stookkosten gaan omlaag
 • Waarde van woning stijgt
 • Levensduur van huis stijgt
 • Kans om uiterlijk van huis te verbeteren
Offerte Aanvragen

Zelf doen? Of een specialist inschakelen?

De keuze tussen het zelf doen van een dakrenovatie of dit laten uitbesteden aan een specialist is een keuze die je zelf maakt. Wanneer je het zelf doet kunnen je totale kosten lager zijn, maar dan ben je er zelf ook meer tijd aan bezig die je anders ’s avonds aan je familie kan besteden. Ook zijn wij ervaren en is onze foutmarge minimaal. Echter is het wel zo dat er vaak simpel voorwerk gedaan kan worden wat je zelf kunt doen om de kosten te besparen. Heb je hier interesse in, dan kunnen we dit bespreken om taken te verdelen.

Waarom je dak laten renoveren door Dak & Gevelspecialist?

Met onze goed geoliede team en jarenlange expertise in het uitvoeren van dakrenovaties zorgen wij ervoor dat jouw probleem binnen no time is opgelost. Onze garantie is de betrouwbaarheid, vakmanschap en bekwaamheid van ons team. Wij lossen jouw problemen op! Vraag de gratis demonstratie aan of bereken de prijs via onze website. Zo heb je binnen 24 uur alle antwoorden op al je vragen en weet jij waar je aan toe bent.

Gratis Berekenen
dak en gevelspecialist homepage illustration 2

Veelgestelde Vragen

Alles wat de kosten kunnen drukken is natuurlijk zeer interessant en er is veel mogelijk!

Woon je in een-twee-onder-een-kap? Dan kan het interessant zijn om samen met jouw buren de dakrenovatie uit te laten voeren. Hierdoor betalen jullie allebei de helft van wat een dakrenovatie voor een huis zou zijn.

De overheid stimuleert duurzaam bouwen. Voor een thermische dakrenovatie mag je in veel gevallen financiële steun vragen van de gemeente. Meestal wordt deze gegeven in de vorm van belastingvoordelen.

Een goede planning en een perfecte coördinatie met onze planners zorgen ervoor dat een dakrenovatie binnen enkele dagen is uitgevoerd. Belangrijk is dat je goed weet wat je wilt. Neem daarom goed te tijd om je wensen op papier vast te leggen alvorens deze met ons te bespreken.

Na het uitvoeren van een dakrenovatie mag je ervan uitgaan dat deze voor een periode van 40 jaar meegaat. Echter kunnen er redenen zijn die ervoor zorgen dat een dak juist nog langer of korter meegaat. Dit bespreken wij graag met u.

Dit is moeilijk te zeggen. Vaak hangt het af van verschillende factoren. Wij komen graag langs om jouw situatie te bekijken en je te voorzien van vrijblijvend eerlijk advies.

Het wordt aangeraden om te controleren of je een vergunning nodig hebt bij een dakrenovatie. In de volgende gevallen is een vergunning meestal altijd nodig.

 • Als het pand een monumentaal pand is of er sprake is van beschermd dorpszicht
 • Als de vorm van het dak veranderd wordt
 • Als de draagconstructie van het dak veranderd, zoals bij een verbouwing of uitbereiding van het huis.

Check hier of je een vergunning nodig hebt voor jouw uit te voeren dakrenovatie project. Dit hangt ook af van de gemeente waar je woont.

In de zomer zorgt de warme zon ervoor dat de hechtlaag van een jong dak te warm kan worden en hierdoor sneller los kan gaan laten en dakpannen wegglijden. Ook zorgt het zonlicht ervoor dat de jonge dakbedekking snel van kleur veranderd voor het hard wordt.

In de winter trekt een jong dak sneller samen door de kou en kan de hechtlaag te hard worden. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan of kan de laag versplinteren waardoor een lekkage kan ontstaan.

Daarom is het verstandig om een dak te renoveren in het voorjaar of najaar uit te laten voeren omdat de temperatuur verschillen niet te groot zijn en de hechtlaag goed vast kan komen te zitten zonder heftige temperatuurverschillen

Contact een dakreiniging specialist

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het renoveren van jouw dak? Of ben je benieuwd naar de exacte kosten voor jouw specifieke dak? Onze dakspecialisten streven altijd naar de beste resultaten! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Prijs Berekenen Contact
MartijnDakrenovatie