Gevelreiniging in Twente

Laat je huis weer stralen en voorkom hoge renovatiekosten met tijdige gevelreiniging!

Demo aanvragen Contact

Waarom Gevelreiniging?

Alhoewel Oldenzaal niet de hoogste luchtvervuiling van Nederland kent, heeft het wel last van luchtvervuiling door met name houtstook, industrie en ook de landbouw. Ook is er de laatste jaren door verandering aan het klimaat steeds meer sprake van langdurige regenval en dus vochtige periodes. Deze omstandigheden kunnen leiden tot specifieke problemen voor gevels, zoals zwarte of bruine aanslag door roet of viezigheid of groei van algen en mossen door vochtigheid.

Door de jaren heen zorgen vervuiling, erosie, algen, mossen en schimmels ervoor dat je gevel en/of de voegen vies worden of zelfs beschadigd raken. Mogelijk worden ze poreus en kunnen ze zelfs afbrokkelen op termijn, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor vochtproblematiek. De vochtwerende functie is dan ook nog eens aangetast.

Het is daarom dus belangrijk om hier tijdig bij te zijn! Door goed en regelmatig je gevel te laten reinigen ziet je huis er niet alleen weer zo goed als nieuw uit, maar voorkom je problemen en uiteindelijk hoge kosten. Naast standaard gevelreiniging kun je de gevel ook laten coaten of impregneren. Lees hieronder meer over de mogelijkheden:

De voordelen van Gevelreiniging

  • Gevel ziet er weer zo goed als nieuw uit
  • Voorkom mos, algen en schimmels
  • Voordeliger dan gevelrenovatie
  • Verlenging van de levensduur van uw gevel
  • Woningprijs gaat omhoog
Postcode check
gevelreiniging specialist

Hoe werkt Gevelreiniging?

Algemene Gevelreiniging

Om de gevel schoon te maken kijken we eerst naar het type gevelstructuur en de eventuele opgelopen beschadigingen en vervuilingen alvorens we te werk gaan. Indien de gevel erg veel vervuiling heeft behandelen we eerst met een reinigingsmiddel alvorens we met de echte schoonmaak beginnen.

Vervolgens is de meest gebruikte methode voor gevelreiniging via hoge druk en heet water. Dit zorgt ervoor dat het mos en de algen oplossen en wegspoelen. Dit is een milieuvriendelijk proces en bevat verder geen chemische middelen. Bovendien streven we ernaar om onze diensten betaalbaar en toegankelijk te houden voor alle woningeigenaren in Oldenzaal.

Na de algemene gevelreiniging is het mogelijk om de gevel te laten coaten of impregneren.

dakgevelreiniging

Gevelcoating

Bij gevelcoating worden de stenen en voegen voorzien van een beschermende laag. Deze laag zorgt ervoor dat vuil zich lastiger kan hechten aan de gevelstenen en beschermd ook extra tegen verschillende weersomstandigheden.

Daarnaast is het bij gevelcoating zelfs mogelijk om een kleurtje toe te voegen. Hierdoor kun je je gevel weer een compleet gloednieuwe uitstraling geven! Let wel op dat indien je gevelcoating wilt laten doen dat de gevel eerst goed gereinigd moet zijn met een algemene gevelreiniging.

Impregneren

Een goedkoper alternatief voor gevelcoating is de gevel laten impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd. Hierbij wordt met een lagedruk pomp een waterafstotende vloeistof op de gevel aangebracht wat er voor zorgt dat water en vuil zich niet meer kan hechten aan de gevelstenen en mortel. Hierdoor is je gevel weer een flinke tijd bestendig tegen mos, algen en ander vuil!

Vertel mij meer
gevelreiniging muur

Gevelreiniging Voorbeelden

Waarom Dak en Gevelspecialist?

Passie voor Gevelreiniging

Onze Dak & Gevelspecialisten hebben jaren ervaring met gevels en voegen in Oldenzaal en omstreken en passen bewezen methodes toe om je gevel te reinigen en te beschermen. We maken gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen die effectief zijn tegen algen, mos en viezigheid zonder schade aan te richten aan het milieu. Bovendien streven we ernaar om onze diensten betaalbaar en toegankelijk te houden voor alle woningeigenaren en bedrijfspandeigenaren in Oldenzaal.

Kwaliteit & Resultaat

Wij zijn overtuigd dat je versteld zal staan van de resultaten en komen graag een keer bij je langs om een gratis demonstratie uit te voeren, zodat je de resultaten zelf met eigen ogen kan bekijken. Uiteraard geheel vrijblijvend!

Intake aanvragen
dak en gevelspecialist homepage illustration 2

Veelgestelde Vragen

Een gevelreiniging zorgt ervoor dat de levensduur van je gevel verlengd wordt en voorkomt hogere kosten op de lange termijn. Voorkomen is beter dan genezen 🙂

Dit hangt af van de conditie van de gevel en het oppervlakte. Gemiddeld zijn we hier zo’n 3 à 4 uur mee bezig.

De kosten van gevelreiniging hangt af van het oppervlak, het soort gevelsteen dat is gebruikt en uiteraard de staat van vervuiling. Gemiddeld zijn de kosten hiervoor zo’n €5,- tot €15,- per m². Voor een geveloppervlak van 50m² moet je gemiddeld denken aan zo’n €400,- (inclusief BTW).

We werken door heel Twente en directe dorpen en steden erin. Onze standplaats is Oldenzaal; en binnen een straal van 50km kunnen wij uw woonplaats bereiken. Dat betekent dat wij kunnen helpen in plaatsen als Enschede, Hengelo, Almelo, Borne, Tubbergen, Haaksbergen, Hellendoorn en nog veel meer.

Ook in de provincies Overijssel (Zwolle, Deventer, etc.) en Gelderland (Zutphen, Lochem, etc.) kunnen wij berijden.

Het laten coaten van een gevel kost gemiddeld zo’n €10,- à €15,- per vierkante meter. De exacte prijs hangt af van het type gevel en uiteraard het oppervlak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een demo of een gratis prijsberekening.

Impregneren is een voordeligere optie dan gevelcoating. Hiervoor ben je gemiddeld zo’n €5,- tot €10,- per m² kwijt. Let op dat een gevelreiniging altijd nodig is om impregneren goed te laten werken. Deze kosten komen hier dus nog bovenop.

Contact een gevelreiniging specialist

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het reinigen van jouw gevel in Oldenzaal of omstreken? Of ben je benieuwd naar de exacte kosten voor jouw specifieke geveloppervlak? Onze gevelreinigers streven altijd naar de beste resultaten! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis demo aan.

Gratis Demonstratie Contact
MartijnGevelreiniging Oldenzaal